BLIV ISHOCKEYDOMMER

EN VERDEN AF OPLEVELSER

Dansk ishockey er inde i en god, positiv udvikling. Tilskuertallene stiger år for år. Skøjtehallerne er optagede fra tidlig morgen til sen aften i mange af ugens dage. Der ville sandsynligvis være mange flere spillere, hvis der var endnu flere skøjtehaller spredt ud over landet. Derfor skal der bruges mange dommere til at styre de  kampe, der spilles i løbet af en sæson. Og her har vi brug for dig.

VI MANGLER DIG

Som i mange andre sportsgrene i Danmark er vi desværre også for få dommere. Der falder ofte hårde ord mod dommerne, men det kan faktisk udmærket være en stor fornøjelse at være dommer. Ikke mindst fordi der er en tilfredsstillelse i at være med til at at få en kamp til at fungere og glide, imens man er med til at sørge for en god oplevelser for spillere, trænere og tilskuere.

Derudover er det rigtig sjovt at være dommer. Du bliver en del af en gruppe dejlige mennesker som, på trods af mange forskelligheder, deler en passionen for ishockey. Når vi er ude at dømme har vi det sjovt, vi bliver udfordret og vi får frem for alt en masse unikke oplevelser.Vi bakker hinanden op og støtter godt op om nye dommere. Alle er velkomnen

Vi er i forvejen en gruppe af mennesker der spænder over store aldersforskelle og størrelser, og vi er både kvinder og mænd. Det er aldrig for sent at komme igang!

Skøjteløbet er den første forudsætning

At man skal kunne løbe på skøjter for at blive dommer er indlysende, men der findes ingen skrapper prøver du skal bestå for at komme igang. Det vigtigste er at man er i stand til at følge med i spillet i de kampe man dømmer.

Når man startet som dommer, dømmer man de lavere rækker hvor tempoet ikke er så højt. Jo højere op i rækkerne man kommer, desto hurtigere bliver spillet. Det er en fordel, men ikke nødvendigt, at have erfaring som spiller.

Du kommer på et dommerkursus, hvor du både møder andre dommere, får kendskab til reglerne og bliver sat ind i hvordan “dommerverdenen” fungerer.

Vi dømmer altid sammen med andre. I u15 rækken, damer og nedefter køres der 2-dommer system. I u17 rækken og op til 1.divison er vi en hoveddommer og 2 linjedommere på is.

Sådan kommer du igang

Er du mellem 17 og 35 år og har mod på dommergerningen.

Kan du melde dig til begynderkurser i de byer, hvor der spilles ishockey. Et begynderkursus er typisk et kursus, der varer nogle timer og hvor du får kendskab til de grundliggende regler. Der er ingen “farlige” prøver eller andet, så frygt ikke at melde dig til!

Du behøves ikke nødvendigvis at have ambitioner om at blive topdommer for at melde sig til et dommerkursus. For Dansk Ishockey Dommerklub er det vigtigt at få uddannet så mange dommere som muligt, så der også kan være kvalificerede folk i de mindste rækker.

Det koster det ikke noget at deltage på et dommerkursus.

At være ishockeydommer er rigtig sjovt, men tager også tid. Derfor modtager man, som medlem af Dansk Ishockey

Dommerklub, 225 kr. skattefrit pr. kamp i rækkerne fra u15 og opefter. Dertil kommer godtgørelse af transportudgifter efter statens takster.

Kom godt i gang med reglerne her

Bliv ishockeydommer – Sådan!

Har du lyst til at dømme ishockey så prøv et medlemskab gratis i den første sæson.

Det eneste du skal gøre er at sende en mail til kaserer@ishockeydommer.dk

Vi glæder os til at se dig på isen!