Metal Ligaen, den bedste danske ishockey række, er af Iihf blevet udvalgt som forsøgs liga. Her skal man i sæsonen 2018/2019 køre med 5 dommere på isen.3 hoved dommere og 2 linje dommere.

Det vil blive sådan at hver hoved dommer  vil få ansvaret for en zone hver. En hoved dommer i hver end zone, og en hoved dommer i midt zonen. Linjedommerne vil varetage deres opgaver som hidtil.

Baggrunden for at det skal forsøges er at der “misses” alt for mange udvisninger i midt zonen.

Kim Pedersen, General Manager for DIU, hilser tiltaget velkomment. Han udtaler at det er et godt tiltag der vil sikre en mere fair afvikling af kampene. Samtidig ser han en anden fordel ved dette, som er at det vil være muligt at holde de ældre, men meget erfarende, dommere i den bedste danske ishockey række meget længere end tilfældet er idag. Han anderkender dog også at det vil kræve lidt flere dommere end vi har idag, hvorfor nogle af de dommere der er gået på pension inden for de sidste par år, vil blive hørt om de kan tage en “tørn” mere i den stribede dragt.

Der arbejdes i øjeblikket på en model der skal sikre at klubberne og DIU ikke får øgede omkostninger til dommer honorarer.