Så er det blevet tid til lidt flere nyheder fra ”boblen” i Ostrava, Tjekkiet, hvor Jacob Grumsen fortsat er spærret inde sammen med spillere og officials. Indespærringen skal tages meget bogstaveligt, forlader man boblen, så kommer man ganske enkelt ikke ind igen, så plads til at være turist og opleve noget kultur udenfor er desværre et no-go.

Ud over dansk deltagelse på dommersiden, så stiller følgende nationer også med officials: Norge, Tjekkiet, USA, Østrig, Serbien, Slovakiet og Sverige – egentligt ganske imponerende, at 4 nationer, der ikke deltager med landshold har officials med. Som forberedelse til vm-turneringen har Grumsen siden den danske liga lukkede, holdt sig i form med masser af løbetræning samt muligheden for at gå på is sammen juniorholdene i Esbjerg og vil i den forbindelse rette en stor tak for hjælpen til Esben Nielsen og Esbjerg Ishockey Klub.

Dommerne mødes hver anden dag eller efter behov, hvor der indskærpes COVID-19-påbud, f.eks. bærer alle officials på isen handsker og udenfor isen altid mundbind, udstikkes retningslinjer for agerende på isen og sidst men ikke mindst tildeling af kampe. 

Indtil videre er det blevet til 3 kampe som hoveddommer. 

19/6               Sydkorea – Tjekkiet              2 – 0

20/6               Canada – Sydkorea              8 – 0

22/6               Norge – Rusland                   1 – 18

23/6               Substitut til 2 kampe (Rusland – Tjekkiet og Slovakiet – Italien)

Efter sine tre kampe, de to første med hold fra den absolutte topklasse indenfor Para Ice Hockey, så har tilbagemeldingen fra supervisor været positiv, selv om man ”lige” skulle ind i gamet igen og i alle teams i ovennævnte kampe, er der enighed, at der gjort en god og fornuftig figur. På linjerne har Grumsen fået hjælp af svenske, serbiske, østrigske og tjekkiske kolleger.

Når man gransker fredagens kamppåsætning, så venter der Grumsen et interessant opgør mellem kl. 17.00 – en semifinale mellem Rusland og Canada sammen med norsk og tjekkisk bistand på linjerne. Russerne kunne ligne en fremadstormende nation, i B-Gruppen er Norge, Slovakiet og Italien blev rundbarberet, men dagens slag vil give en pejling om man kan bide skeer med USA og Canada.